.logo { float: left; padding-top: 20px; } .home .full_width_content{ padding-top: 0; }

Gyökérkezelt fog fehérítése

Az elhalt, illetve gyökér-kezelt fogak legtöbbször elszíneződnek, ami a páciensnek komoly esztétikai problémát okoz, különösen, ha a fogsor többi foga szép. Sokszor az erősen elszíneződött, régen gyökérkezelt fogak végleges megoldására a legjobb megoldás a csapos megerősítésű fémkerámia, vagy cirkónium korona, fiataloknál, rendezett, szép szájban egy-egy fog esetén érdemes belső fogfehérítéssel megpróbálkozni. Fel szoktuk hívni a beteg figyelmét arra, hogy az elszíneződés idővel visszatérhet, nem jósolható meg előre a kívánt végeredmény és annak tartóssága.

Belső fogfehérítés menete gyökérkezelt fog esetében

Zuglói fogászati rendelőnkben a belső fogfehérítést, vagyis a gyökérkezelt fog fehérítését a következő módszerekkel végezzük: vagy az egész fogsor fehérítésével egyidejűleg (rendelői, vagy otthoni módszerrel) külön eljárással kezeljük a gyökérkezelt fogakat, vagy önállóan a gyökérkezelt fogat fehérítjük, ha a szomszédos fogak színe megfelel a páciensnek. A gyökérkezelt fog fehérítése előtt rtg. vizsgálattal ellenőrizzük a gyökértömés épségét, amennyiben az nem korrekt, annak cseréjét javasoljuk. A gyökértömő anyagot eltávolítjuk a fog koronai részéből és cementtel lezárjuk a gyökértömés koronai felszínét.

A kitisztított üregbe helyezzük a gyári fogfehérítő anyagot, majd  ideiglenes töméssel lezárjuk a fogat és 2-3 alkalommal néhány nap különbséggel megismételjük a procedúrát. Ezt un. „sétáló”, vagy walking bleach fogfehérítésnek is hívjuk. Legbiztonságosabb, legelterjedtebb módszer. Rendelői körülmények között is lehetőség van  gyökérkezelt fogak fehérítésére, ekkor a fogba helyezett anyagot hő, vagy speciális fényforrás segítségével aktiváljuk.

Külső fogfehérítés

Lehetőség van természetesen a hatékonyság növelése, az eredmény gyorsabb elérésének érdekében a belső és külső fogfehérítési eljárások alkalmazására, ilyenkor nem csak a belső, hanem a fog külső felszínére is rávisszük a fehérítő anyagot és pl. fotopolimerizációs lámpával aktiváljuk. A fehérítő eljárás végeztével a fog koronai részét fehér kompozit töméssel látjuk el.

Érdekli a gyökérkezelt fog fehérítése? Kérjen időpontot! Hívjon most! +36-30-9525-713