.logo { float: left; padding-top: 20px; } .home .full_width_content{ padding-top: 0; }

Dr. Szolnoki Szilvia

Dr. Szolnoki Szilvia rendelése átmenetileg szünetel. Köszönjük megértésüket. 

Dr. Szolnoki Szilvia vagyok, 2005-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán summa cum laude minősítéssel. 2014-ben kiváló eredménnyel szakvizsgáztam gyermekfogászatból. A Központi Sztomatológiai Intézet Gyermekfogászati osztályán dolgoztam alapellátásban, illetve a Semmelweis Egyetem Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézetében gyermekfogszakorvosként és osztályvezető főorvosként.
Folyamatosan dolgozom alapellátásban jelenleg is, ahol bölcsődék, óvodák, iskolák szűrővizsgálatait és a gyermekek gyermekfogászati alapellátását végzem.

A Homeodent-Medical rendelő holisztikus szemléletű gyermekfogászatának csapatában 2019. óta dolgozom.

Hitvallásom:
Számomra a gyermekek fogazatának egészsége elsődleges fontosságú. Már az orvoslás kezdetén megfogalmazódott a mondat: “Az egészség a szájüregben kezdődik.” A modern kutatási eredmények egyre inkább alátámasztják ezt, ezért rendkívül lényegesnek tartom, hogy  gyermekkorban szuvasodásmentes fogazattal és gyulladásmentes ínnyel alapozzuk meg testünk későbbi egészségét. “Ami a fogunknak jó, az jó az egész testünknek.” Ezt a preventív szemléletet szeretném minél teljesebben átadni kis pácienseimnek és szüleiknek. A cél érdekében szükséges lenne, hogy az édesanya már a pocakban elhozza gyermekét, így számtalan probléma megelőzhetővé válik mielőtt az kialakulhatott volna. Természetesen, ha már kialakult szuvas fog vagy gyulladt az íny, akkor igyekszem minél rövidebb idő alatt eljuttatni a gyermeket a szanált, azaz a szuvasodás- és gyulladásmentes állapotba.