.logo { float: left; padding-top: 20px; } .home .full_width_content{ padding-top: 0; }

Fémmentes cirkónium

A cirkónium oxid kerámiából készült korona és hídpótlások ma már a legmagasabb igényt elégítik ki a fogpótlások terén. Mechanikai tulajdonságai hasonlóak a fémkerámia koronáéhoz, azonban esztétikailag messze felülmúlják azt. A hagyományos fémkerámia koronák, hídpótlások esetén nem ritka, hogy az íny szélénél egy sötétebb ún. „fémszegély”tűnik át és fémváz miatt a fog transzparenciája, átlátszósága sem annyira tökéletes, mint a saját fogaké. Ezek a problémák a cirkónium koronák esetén nincsenek, a cirkónium váz fehér, a cirkónium anyag nagyon szép transzparens, mint a saját fogzománc, a fogpótlás nagyon élethű és természetes hatású (szinte észrevehetetlen a szájban), valamint ez az anyag nagyon szövetbarát is, allergiával tehát nem kell számolni és pontos előkészítés esetén ínygyulladás sem szokott előfordulni a széli részeken.

Szilárdságuk miatt több fog pótlására is alkalmas híd is készíthető belőle.

„Hátrányként” talán csak azt lehet felróni, hogy jóval precízebb előkészítést és technikai munkafolyamatokat kíván meg, mint a hagyományos korona, vagy hídpótlás és emiatt jóval drágább is.

Zuglói fogászati rendelőnkben nagyon magas minőségben, kiváló esztétikai tulajdonságokkal bíró cirkónium fogpótlásokat készítünk, melynek fogorvosi munkafázisai gyakorlatilag megegyeznek a hagyományos fogpótlások készítése során történő műveletekkel. Fogtechnikai munkafázisai során pedig számítógéppel vezérelt ún. CAD/CAM tervező és kivitelező eljárással történik a cirkónium váz készítése, mely maximális pontosságot garantál.