.logo { float: left; padding-top: 20px; } .home .full_width_content{ padding-top: 0; }

Fogékszer

Esztétikai  orvosi rendelőnk fogászatán fogékszer felhelyezésével is foglalkozunk, nevezetesen valódi Swarowski kristály köveket ragasztunk fel a fogakra, melyek különböző színben hozzáférhetők.  Fogékszer létezik arany és fehérarany kivitelben is. A saját fogra való felhelyezést  fogorvosi szakértelemmel végezzük, mely a fogra semmilyen káros hatással nem jár, az ékszer eltávolítása után nem marad vissza látható elváltozás, a ragasztás helye pár nap alatt remineralizálódik, vagyis a fogzománc ugyan olyan lesz, mint előtte. Akár egy-egy különleges alkalomra is (pl. esküvő) felhelyezhető.

A fogékszer kiválasztása után –hasonlóan a fényre polimerizálódó fehér töméshez- a fogzománc előkezelése után ici-pici mennyiségű fogorvosi folyékony ragasztóval-a fehér tömés anyaga is- rögzítjük a követ, a folyamatot UV lámpás polimerizációval segítjük, mindez néhány percet vesz igénybe. A fogat nem kell megfúrni a fogékszer felhelyezéséhez!

A beavatkozás nem jár fájdalommal és kellemetlenséggel, körülbelül egy-két nap  alatt lehet megszokni, hogy valamilyen apró idegentestérzés van a szájban.

A fogékszer időtartama az esetek többségében igen hosszú, több hónap, vagy akár év. Ha valaki mégis úgy dönt, hogy nem szeretné már tovább a szájában viselni, akkor egy fogászati szondával lepattintjuk, a fogfelszínt polírozzuk, a zománcot egy védőkrémmel kezeljük és a páciens bármikor újra választhat magának fogékszert.

A fogékszer bármilyen maradó fogra felhelyezhető már tinédzser kortól kezdve, igazán egyedi, kivételes mosolyt kölcsönöz viselőjének.

Rendelőnkben gyakran kombináljuk a fogfehérítési eljárásokat fogékszer felhelyezésével, mellyel valóban egyedi és ragyogó mosolyt varázsolhatunk pácienseinknek.