.logo { float: left; padding-top: 20px; } .home .full_width_content{ padding-top: 0; }

Gyermekfogászat

KOMPLEX, HOLISZTIKUS SZEMLÉLETŰ GYERMEKFOGÁSZATI ELLÁTÁS 0-18 ÉVES KORIG
VÁRANDÓSSÁGRA TÖRTÉNŐ FELKÉSZÍTÉS
VÁRANDÓS TANÁCSADÁS HOLISZTIKUS MEGKÖZELÍTÉSBEN

Komplex gyermekfogászati ellátás rendelőnkben Dr Szolnoki Szilvia gyermekfogszakorvos főorvos szakmai vezetésével és személyes közreműködésével.
MIT JELENT A 0-18 ÉVES KORIG?

Gyermeket tervező pácienseinket már várandósság előtt, illetve a várandósság idején is felkészítjük arra, hogy születendő gyermekük világrajövetele után olyan előnnyel indulhasson el az életben, ami nem csak fogazati állapotukra, hanem az egész szervezet egészségi állapotára is kihat, betegségmegelőző hatással bír.
Ennek érdekében várandós pácienseinket ingyenes szájhigiénés szűrésben részesítjük (Szentmihályi Beáta dentálhigiénikus által – Családtervezési Tanácsadó javasolt programjának része), igény szerint komplex táplálkozási tanácsadással, vitamin-ásványianyag pótlásra vonatkozó szabályokkal látjuk el. ( Dr Szabó Beáta fogszakorvos, diplomás táplálkozástudományi szakértő által)

Gyermekfogászati rendelésünk keretében Dr Szolnoki Szilvia végtelen türelemmel és szeretettel, teljes odaadással bánik a legkisebb pácienseinkkel. Maximális szakmai felkészültséggel látja el a szuvas tej-és kisgyermekkori maradó fogakat. Prevenciós szemléletével Szentmihályi Beáta dentál-higiénikusunk segítségével megtanítja a gyermekeknek és szüleiknek a helyes fogápolás legapróbb részleteit is. Maga is 3 gyermekes édesanya, nagyon fontosnak tartja a gyerekkori szokások, a napi fogápolás rutinjának átalakítását. Nála a gyermekek félelem nélkül ülnek a fogorvosi székbe, mosolyogva jönnek vissza a 3 havi-féléves ellenőrzésekre.
Rendelőnkben már egészen apró kortól (kb. 4-5 éves gyerekek) szűrjük a kis pácienseket fogszabályozási szempontból és ha szükséges, idejében myofunkcionális trénerkezeléssel segítünk, vagy, egyéb fogszabályozási terápiában részesülnek a hozzánk forduló gyermekek.
Ebben a rendelőben odafigyelünk mind a gyermeket tervezők, mind a várandósok és kis- és nagyobb gyermekek étrendjére is, táplálkozására, vitamin-és ásványi anyag pótlására, hogy ne csak és kizárólag az állcsontok és fogazat egészsége, hanem az általános egészségi állapot is az elérendő cél lehessen.
Gyermekfogászati csapatunk tagjai:

Dr. Szabó Beáta: fog-és szájbetegségek/konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa, myofunkcionális fogszabályozás szakértője, diplomás táplálkozástudományi szakértő:
alapvetően felnőttfogászattal foglalkozik a rendelőben, de nagyobb gyermekek maradófogainak ellátását is szívesen végzi, valamint specialitása a tej- és vegyesfogazat fogszabályozása myofunkcionális trénerekkel. Rendelőnkben táplálkozásmenedzsment szakrendelést vezet gyermekek és felnőttek részére, melynek része a várandósságra való felkészítés, valamint gyermekeknél rendelőnkben a táplálékintolerancia-vizsgálat (Food-test) is.
Dr. Szolnoki Szilvia: gyermekfogszakorvos főorvosunk:
Ő látja el a legkisebbek és nagyobb gyermekek tej-és maradófogainak betegségeit, hozzá tartozik a gyermekfogászati prevenció, táplálkozási tanácsadás kisgyermekkorban a fogazat védelmében.

Szláviné Szentmihályi Beáta: dentálhigiénikus, életmódtanácsadó: fogászati prevenciót, szájhigiénés beavatkozásokat végez professzionális szinten
Dr Szabó Réka: fogszabályozó szakorvos: gyermek-és felnőtt fogszabályozás szakrendelést folytat rendelőnkben

Gyermekfogászati árlista Homeodent-Medical Kft 2019. májustól

Konzultáció, rendelkezésre állási díj (ha a kezelés a gyermek ellenállása miatt meghiúsul, ill. 24 ó-n belül lemondott időpont esetén) 10 000 Ft
Szájhigiénés tanácsadás, oktatás, táplálkozási tanácsadás 18 000 Ft
Tejfog extrakció 10 000 Ft
Tejfoggyökér extrakció 13 000 Ft
Tejfogelcsiszolás, impregnálás 15 000 Ft
Pulpotomia 14 000 Ft
Tejfog gyökértömés 15 000 Ft
Trepanált tejfog áttisztítása 8 000 Ft
Tejfog tömése üvegionomer anyaggal 18 000 Ft
Barázdazárás foganként 16 000 Ft
Kiterjedt barázdazárás foganként 21 000 Ft
Fluoridos ecsetelés foganként 4-6 000 Ft
Fogkőeltávolítás polírozással 18 000 Ft