.logo { float: left; padding-top: 20px; } .home .full_width_content{ padding-top: 0; }

Kivehető fogszabályozók

kivehető fogszabályzó

A kivehető fogszabályozó készülékek elsősorban gyermekkorban, ún. vegyes fogazati időszakban alkalmazhatók, amikor a szervezet, így az állcsont is még növekedésben van. Fiatal korban a fogak mozgatása, illetve az állcsont növekedésének befolyásolása könnyebben megvalósítható. Időben megkezdett kivehető készülékes kezeléssel elkerülhetők a későbbi foghúzások, műtéti beavatkozások, illetve lecsökkenthető kezelés időtartama.

Mikor kell a kivehető fogszabályozó?

Zuglói rendelőnk fogszabályozó rendelésén különös hangsúlyt fektetünk a korai kezelésre. A rossz szokásokat, lágy szöveti izomdiszfunkciókat mint pl. az ujjszopás, szájlégzés, a különféle helytelen nyelési minták (nyelvlökéses nyelés, ajakbeszívásos nyelés, az orcák felfúvása nyeléskor, stb.), az interdentális szigmatizmus (nyelvlökés bizonyos hangok képzése közben), illetve a túl intenzív musculus mentalis (áll körüli izom) tevékenység, melyeknek nyitott harapás, torlódás a következménye úgynevezett myofunkcionális trainerek segítségével kezdjük el kezelni már igen kis korban.

Kis pácienseink számára ideális trainert különböző korosztály és fogazati eltérés alapján választjuk ki. Az Infant trainereket már 2-5! éves kortól alkalmazzuk hatásosan.

kivehető fogszabályzó trainer

A kivehető fogszabályzó előnyei

Kivehető fogszabályozó készülékek jellemzője, hogy a páciens saját maga el tudja távolítani. Ezeket a készülékeket többnyire éjszaka, vagy éjszaka és néhány nappali órában kell viselni, óvodai, iskolai közösségben természetesen nem hordja a gyermek, de fontos, hogy olvasás, tanulás, tévézés és alvás közben a készülék a szájban legyen. Célszerű 10-12 órát hordani, különben nem garantálható az eredmény. Bármilyen rendellenesség észlelésekor soron kívül fel kell keresni a rendelést. A kivehető fogszabályozó készülék tisztítását a kis pácienseknek és szüleiknek megtanítjuk.

Léteznek azonban bonyolultabb esetek amikor egyénre szabott kivehető készülékre van szükség, melyet a fogtechnikusunk a páciens saját fogazatáról vett tanulmányi gipszminta alapján készít el.

A megfelelő fogszabályzó kiválasztása

Lemezek, bimaxilláris készülékek, retenciós lemezek, Hansa, Frankel stb. közül választjuk ki a páciensnek megfelelő készüléket a vizsgálat, rtg felvételek, gipszlenyomat és ezek alapján történő számítógépes kiértékelés után felállított egyéni kezelési terv alapján.

Szeretne többet megtudni a fogszabályozásról? Kérjen időpontot! Hívjon most! +36-30-9525-713