.logo { float: left; padding-top: 20px; } .home .full_width_content{ padding-top: 0; }

Rögzített fogszabályozók

Rögzített fogszabályozó készüléket elsősorban felnőtt korban, azokban az esetekben alkalmazunk, amikor a kívánt eredmény elérése kivehető készülékkel már nem lehetséges. Ez az idő általában a növekedés befejeztével jön el, nevezetesen a pubertás vége felé, ami mindenkinél máskor következik be. Lányoknál előbb, fiúknál általában később és a kronológiai életkor nem mindig egyezik a dentális életkorral, ezért nem határolhatjuk be a rögzített kezelés megkezdésének optimális időpontját. Mégis a tapasztalatok szerint, 12-13 éves kortól rögzített, más néven beragasztott fix készülékeket alkalmazunk. Természetesen a kezelés részletes vizsgálat és az azt követően felállított kezelési terv szerint egyénre szabottan történik, melynek során sok tényező együttesét vesszük figyelembe.

Rögzített fogszabályozási módszerek, amiket alkalmazzuk:

A hagyományos fém készüléken túl a növekvő esztétikai igény miatt a fogszabályozás során esztétikus megjelenést biztosító porcelán breckettekkel, is dolgozunk. Elsősorban modern önligírozó brecketeket alkalmazunk. Annak ellenére, hogy külföldön minden második gyerek, felnőtt visel rögzített készüléket, és hazánkban is szinte már divatnak számít, ma is sokan ódzkodnak a fix készülékektől.

A fix multiband készülékeknél közismert, hogy a fogszabályozó drót ívét a fogsor külső ívén vezetik és a fogakra fém tappancsokat ragasztanak. Napjainkban már átlátszó porcelán vagy zafírüveg brackettekkel (tappancs) is helyettesíthetők a fém fogszabályozó készülékek, így szinte észrevehetetlen a rögzített fogszabályozó készülék. A tappancsokat összekötő ívek is elérhetőek fehér esztétikus kivitelben.

Rögzített fogszabályzó használata

A rögzített fogszabályozó készülék behelyezését, aktiválását, eltávolítását orvos végzi. A készülék felhelyezése után rövid ideig a fogak érzékennyé válhatnak, mely idővel elmúlik. Mind az étkezés, mind a szájhigiénia gondosságot igényel, melyet a készülék átadásakor a páciensnek elmagyarázunk, megtanítunk.

Lágy erőkkel történő kezelések (Damon rendszer):

Ez a rendszer annyiban más, hogy:

  • Rövidebb lehet a kezelési idő és több lehetőséget rejt a kezelés
  • Kevesebb a visszarendelések száma
  • Passzív önligírozó bracketek, melyek kíméletesebbek az Ön fogaihoz
  • High-Tech ívek, amelyek a fogakat gyorsabban mozgatják, így azok előbb, vagy kevesebb igazítást igényelve kerülnek egy szintbe

Bizonyos esetekben elkerülhető a foghúzás, de ez mindig a páciens életkorától és a fogazati rendellenesség típusától függ több tényezőt is figyelembe véve!

Szeretne többet megtudni a fogszabályozásról? Kérjen időpontot! Hívjon most! +36-30-9525-713