.logo { float: left; padding-top: 20px; } .home .full_width_content{ padding-top: 0; }

Biológiai fogászat

Zuglói fogászati rendelőnk biológiai fogászat szemlélete szerint működik. Igyekszünk az egész pácienst figyelembe venni,  nem csak a fogát, szájüregét vizsgálni és gyógyítani. Részletes anamnézist veszünk fel és ha a betegünk igényli megbeszéljük vele mik azok a lehetőségek, amik lehetővé teszik a biológiai fogászat szemlélete szerinti gyógyítást rendelőnkben.

biológiai fogászat

forrás: biodent honlap

A biológiai fogászat a következő módszereket használja föl a diagnózis és a terápia során:

forrás: biodent honlap

  • homeopátia: homeopátiás szemléletű anamnézis, diagnózis és terápia
  • méregtelenítő módszerek
  • táplálkozástan
  • szájüregi akupunktúra
  • manuálterápia
  • elektroakupunktúra
  • biorezonancia

Rendelőnkben elsősorban a fogászati homeopátia, a homeopátiás méregtelenítő módszerek, a szájüregi akupunktúra bír nagy hangsúllyal, egyéb esetekben képzett szakemberekkel konzultálunk, vagy küldjük kiegészítő vizsgálatokra, terápiára pácienseinket. Nem egy esetben a szájüregben levő zavaró tényezők és gócok a közvetlen okozói az éveken át tartó szenvedéseknek.

forrás: biodent honlap

Nagy fontosságúak a fogorvos által a szájban felhasznált különböző fémek, szájüregi tartós ingerek, gócok, hegek.

A szerveink és a fogaink kapcsolata

Az allergiás egyének immunrendszere a mérgező anyagokra túlzott érzékenységgel reagál. Nem véletlen, hogy ezeknél a betegeknél gyakran kombinálódik a szénanátha, táplálékallergia és szájüregi probléma. Sokszor látni, hogy az éveken át tartó kezelésre sem szűnő panaszok mögött (ezekre a betegekre sokszor rásütik a hosszú időn át tartó eredménytelen gyógyszeres terápia után, hogy autoimmun betegségük van) a beteg szájüregében kellene keresni a bajok forrását. A fémek mellett zavaró tényezők lehetnek a szájüregben a különböző műtéti hegek, krónikus gyulladások, tartós mechanikai ingerek is. A szájnyálkahártya bizonyos területeinek érzékenysége egyrészt diagnosztikus értékű, másrészt a szájüregi akupunktúrás pontokon keresztül mereidiánbefolyásolást lehet végezni.

Minden állkapocsnegyedben 5 olyan fogcsoport van, melyek kölcsönös kapcsolatban állnak belső szervekkel, ízületekkel, nyirokszervekkel, melléküregekkel, mirigyekkel, érzékszervekkel. Gyakran látni, hogy tökéletes fogápolás mellet, sokszor fiatal egyénekben „fogászatilag megmagyarázhatatlan” okból, problémák lépnek föl egy-egy fogcsoportban. Ez lehet nagyfokú csontpusztulás, mély szuvasodás és csak a fogak és nyálkahártya testképének, ún. szomatotópiájának ismeretében derülhet fény az előbb leírt összefüggésekre. Itt gyakran lép föl a „tyúk vagy a tojás volt-e előbb” kérdése, hisz a beteg fogak állandó terhelést jelentenek a hozzájuk tartozó működési körre, de a meridiánrendszer energetikai zavara ugyanúgy visszahat a hozzájuk tartozó fogcsoportokra.

bio fogászat

forrás: biodent honlap

Kezelés biológiai fogászattal

A diagnózis és terápia komplex. A kezelés részét képezi természetesen és elsősorban a beteg fog fogászati ellátása,  szájüregi akupunktúrás kezelés laser-el, vagy tűs mezoterápiával, (megfelelő területre adott injekcióval), homeopátia, méregtelenítés, nyomelem és vitaminpótlás, táplálékallergiák vizsgálata és annak megfelelően a táplálkozás beállítása. Homeopátia segítségével történik a fogászati, szájsebészeti beavatkozások előkészítése és utókezelése is, valamint a  rizikótényezők csökkentése.

Szeretne többet megtudni a biológiai fogászatról? Kérjen időpontot! Hívjon most! +36-30-9525-713