.logo { float: left; padding-top: 20px; } .home .full_width_content{ padding-top: 0; }

Fogfehérítés

A fogászatban manapság már a fogfehérítés rutin eljárásnak számít, de érdemes összefoglalni az eljárás lényegét, a különböző módszerek nyújtotta lehetőségeket. Természetesen tisztában kell lenni azzal is, hogy mitől alakulnak ki elszíneződések, hisz a betegek legtöbbször csak azt észlelik, hogy a fogaik sötétebbek, sárgábbak, szürkébbek lettek, vagy esetleg kifejezetten megbarnulnak. Ha valaki ilyen panasszal fordul hozzánk, vagy fogfehérítés iránt érdeklődik, először is zuglói fogászatunkon  megnézzük, hogy a teljes fogazatot érintő elszíneződésről van szó, vagy pedig csak egyes fogak eltéréséről. tovább az otthoni fogfehérítés menüpontra.

Klinikai tesztek és tanulmányok igazolása szerint a hidrogén peroxiddal történő fogfehérítés sem a fogakat, sem a töméseket és a nyálkahártyát nem károsítja, a megfelelő szakmai szabályok betartása mellett teljesen biztonságos (ezért csak orvos alkalmazhatja). Azonban mint minden fogfehérítési eljárás bizonyos személyek, pl. kisgyerekek, várandós nők, kismamák esetében ellenjavallt. A fogorvos mondja meg azt, hogy Ön milyen módszerrel fehérítheti fogait. Rendelői fogfehérítés.

Az elhalt, illetve gyökér-kezelt fogak legtöbbször elszíneződnek, ami a páciensnek komoly esztétikai problémát okoz, különösen, ha a fogsor többi foga szép.Sokszor az erősen elszíneződött, régen gyökérkezelt fogak végleges megoldására a legjobb megoldás a csapos megerősítésű  fémkerámia, vagy cirkónium korona, fiataloknál, rendezett, szép szájban egy-egy fog esetén érdemes belső fogfehérítéssel megpróbálkozni. Fel szoktuk hívni a beteg figyelmét arra, hogy az elszíneződés idővel visszatérhet, nem jósolható meg előre a kívánt végeredmény és annak tartóssága. Gyökérkezelt fog fehérítése.