.logo { float: left; padding-top: 20px; } .home .full_width_content{ padding-top: 0; }

homeodent hírek

Táplálkozásmenedzsment ételintolerancia esetén

Egyre több ember mindennapjait keseríti meg valamilyen jellegű ételintolerancia, legyen az tejfehérje, glutén, tojás vagy más érzékenység. Bár alapvetően nem veszélyes betegségről beszélünk, az állandó, kellemetlen tünetek rossz hatással vannak a páciens mindennapi életére. Folyamatos odafigyelést igényel a bevásárlások és a vendégségek alkalmával, ráadásul óhatatlan, hogy nem mindig sikerül teljesen kizárni az intoleranciát okozó ételt, és a legrosszabbkor jelentkeznek a kellemetlen tünetek. Erre is megoldást nyújthat a táplálkozásmenedzsment.

Mit jelent az ételintolerancia?

Az ételintolerancia a szervezet abnormális reakciója bizonyos ételekre, kialakulása mögött számos ok állhat. A táplálkozásmenedzsment által is alkalmazott FOODTEST200+ az immunválasz következményeként kialakult ételérzékenységeket vizsgálja.

Mi a különbség az ételallergia és az ételintolerancia között?

Az alapvető különbség a két jelenség között az, hogy az utóbbi esetében a tünetek lassabban alakulnak ki és egyáltalán nem annyira egyértelműek, mint az allergiáé. Akár napok is eltelhetnek az étel elfogyasztása, valamint a kellemetlen tünetek jelentkezése között. Ráadásul az allergia sokkal kevesebb embert érint, mint az intolerancia. Ha allergiás például a mogyoróra, az allergia tüneteit azonnal érzékelni fogja, míg, ha a tej okoz érzékenységet, elképzelhető, hogy tünetei nem azonosíthatóak, nehezen talál indokot jóval az étkezést követő kellemetlen érzésekre.

Mikor javasolt a FOODTEST200+ teszt alkalmazása gyermekek számára?

Mikor egy gyermek hiperaktív, tanulási nehézségei vagy hasi panaszai vannak, esetleg krónikus bőrtünetek kínozzák, a legtöbb szülő ritkán gondol arra, hogy valamilyen ételintolerancia állhat a háttérben. Azonban ilyen esetekben érdemes elvégezni a FOODTEST200+ tesztet, ugyanis ennek eredménye hosszú távú megoldást jelenthet mind a gyermek, mind pedig szülei számára. Ez a vizsgálat gyorsan és hatékonyan kimutatja, mely élelmiszerek okozhatják a problémákat, az intoleranciára utaló tüneteket.

Mikor javasolt a FOODTEST200+ teszt alkalmazása felnőttek esetén?

Kevesen tudják, de a felnőtteknél gyakori depresszió, szorongás, elhízás, bőrproblémák, valamint emésztési zavarok hátterében akár ételintolerancia is állhat. Mivel depresszió esetén ritkán gondolnak arra, hogy ételintolerancia állhat a háttérben, az ilyen tünetek esetén érdemes elvégezni a FOODTEST200+ tesztet, amelynek eredménye alapján életmódváltást követően megváltoztatható a páciens élete.

Hogy kezelhető az ételintolerancia?

Alapvetően nincs szó bonyolult feladatról, az intoleranciát kiváltó ételeket vagy összetevőket egyszerűen el kell hagyni az étrendből. Lényeges azonban, hogy mindenképpen pótolni kell az így elhagyott tápanyagokat más módon. Táplálkozásmenedzsment-rendelésünkön ebben is tudunk segíteni Önnek.

Szólj hozzá te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük