.logo { float: left; padding-top: 20px; } .home .full_width_content{ padding-top: 0; }

homeodent hírek

Milyen problémák esetén segítség a táplálkozásmenedzsment?

A táplálkozásmenedzsment olyan megoldásokat foglal magába, amelyek segítenek bizonyos betegségek, valamint azok tüneteinek enyhítésében, legyen az autoimmun probléma, nőgyógyászati gond, vagy éppen küzdelem a súlyfelesleggel. A terápia lényege, hogy a szakember egészen a probléma gyökeréig megy el a páciens meggyógyítása érdekében, tehát nem a tünetek megszüntetéséről van szó.

Milyen orvostudományi területekhez kapcsolódik a táplálkozásmenedzsment?

A táplálkozásmenedzsment szorosan kötődik az endokrinológiához, a diabetológiához, a gasztro-enterológiához és a nőgyógyászathoz is, de egyik szakrendelést sem helyettesíti, hanem azokat kiegészítve segít a páciens gyógyításában. Rendelésünkön nem a fennálló tünetek enyhítésére keressük a megoldásokat, hanem komplex, funkcionális és holisztikus szemléleten alapuló orvoslás során, egészen a probléma mélyére ásva, a gond fő forrását szüntetjük meg, a gyógyulás útjára léptetve a beteget.

Milyen problémák esetén javasolt a táplálkozásmenedzsment szakrendelésünkön részt venni?

Amennyiben fogyókúrás programra van szüksége, pajzsmirigybetegségben szenved, bélrendszeri, emésztőszervi problémát diagnosztizáltak Önnél, esetleg a bőrével vannak gondjai, bátran fordulhat táplálkozásmenedzsment-szakértőhöz. Ugyanez igaz autoimmun betegségek esetén, valamint hormonális problémák fennállásakor. Ide tartozik még például a menopauza, az ösztrogén-dominancia, a funkcionális meddőség, valamint a PCOS is. Továbbá segítség lehet inzulinrezisztencia, valamint ételintolerancia esetén is érdemes részt venni táplálkozásmenedzsment-tanácsadáson. Mindemellett lehetőség van anti-aging bőrfiatalító programokra is, kozmetikával és orvosesztétikai kezeléssel kiegészítve. Pácienseinket testkezelésekkel is segítjük az alakformálásban, testsúlycsökkentésben.

Az első konzultáció alkalmával felvesszük a teljes anamnézist!

A teljes anamnézis felvétele mellett átnézzük a korábbi leleteket, megbeszéljük, milyen gyógyszereket szed jelenleg és ún. funkcionális szemlélet szerint elemezzük a legfrissebb laborleleteket . Emellett javaslunk táplálkozási naplót vezetni, hogy a kontrollidőpontokon részletes táplálkozási információ álljon rendelkezésünkre. A tanácsadás során rendszerint vérnyomást, haskörfogatot, testösszetételt mérünk. Mindezeket követően kitűzzük a jövőbeni célokat, és támogatjuk páciensünket a célhoz vezető úton.

Szólj hozzá te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük