.logo { float: left; padding-top: 20px; } .home .full_width_content{ padding-top: 0; }

homeodent hírek

Gyermekfogászat – nem kell félni a fogorvostól!

A felnőttek, akik félnek a fogorvostól, jellemzően gyermekkorukból hozzák magukkal a rossz élményeket, félelmük is innen ered. Pedig ennek nem kell így lennie! Annak érdekében, hogy a legkisebbeknek ne legyen rossz élménye, és később is hajlandók legyenek rendszeres szűrővizsgálatokon részt venni, érdemes kicsi korban, még a problémák megjelenése előtt gyermekfogászati rendelésre ellátogatni, ismerkedni a hellyel, fogorvossal. Mi arra törekszünk, hogy a gyermekek számára ne legyen kellemetlen élmény fogorvoshoz járni.

Miben más a gyermekfogászat, mint a felnőtt fogászati rendelés?

Az itt dolgozó szakemberek külön szakosodtak arra, hogy a gyermekek tejfogait ellássák, legyen szó szuvasodásról, fogváltásról vagy akár fogszabályozásról. A szakszerű ellátás mellé türelmes, kedves és gyermekbarát hozzáállás is társul rendelőnkben, így a gyermekek egy pillanatra sem érzik úgy, mint ha félelmetes helyen járnának. Emellett külön figyelmet fordítunk arra is, hogy megtanítsuk a legkisebbeknek, valamint a szülőknek a helyes fogmosás technikáját, valamint a napi megfelelő fogápolás menetét.

Kellemes élmény lesz fogászatra menni

A gyermekek esetében érdemes 3-6 havonta ellátogatni a fogorvoshoz, ideális körülmények között kifejezetten jókedvűen érkeznek hozzánk a kis páciensek, és nem okoz semmilyen stresszt számukra az, hogy fogaikat megmutassák.

Konzultáció gyermeknyelven

Amennyiben valamilyen beavatkozásra van szükség, erről nem csak a szülőt, természetesen a székben ülő gyermeket is tájékoztatjuk. Elmagyarázzuk, ha a fognyűvő manók miatt szükség van arra, hogy meggyógyítsuk az egyik fogát, elmondjuk, hogy maradó fog nő majd a mozgó tejfogak helyére és ha szükséges, beszélgetünk arról is, hogy mire való a fogszabályzó.

Azon dolgozunk, hogy gyermekfogászati rendelésünkön a legkisebbek minél előbb megszokják a légkört, megtanulják, miért fontos a rendszeres és alapos fogápolás és adott esetben megtapasztalják azt is, mivel jár egy-egy beavatkozás.

Ne várja meg az első fogfájást, még egészséges fogakkal látogassanak el gyermekfogászati szakrendelésünkre, hogy az első ismerkedés biztosan jól teljen!

Szólj hozzá te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük